Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Testvérgyülekezeti látogatás

Békéscsabai küldöttség Mikkeliben
 
Békéscsabai küldöttség Mikkeliben
Kondor Péter, Kutyej Pál, Abelovszky László

Mikkeliben járt egyházközségünk vezetősége

Békéscsabai Evangélikus Egyházközség felügyelője és három lelkésze látogatott el október végén Mikkeli (Finnország) városába. Abelovszky László felügyelő, Kondor Péter, Kutyej Pál és Nagy Zoltán lelkészek betekintést nyerhettek a finn kisváros gyülekezetének életébe. Részt vettek a gyülekezet munkatársainak közös áhítatán, melyhez kapcsolódóan megismerkedtek az egyházközség népes munkatársi körével, és a mikkeliek aktuális feladataival. A helyi templomok, temető, koncertterem, uszoda és hokimeccs megtekintése szintén része volt a munkalátogatásnak. A gyülekezet ifjúsági táborhelyén az ifjúsági munka egy fontos szeletét mutatták meg a vendéglátók a magyar vendégeknek.

 

A négynapos látogatás legfontosabb része volt az a megbeszélés, mely a két gyülekezet közti közös múltbéli munka értékeléséről, és a jövő tervezéséről folyt Simo S. Salo esperes vezetésével. Az együttműködés fordulópontját jelenti, hogy Finn részről stafétaátadásra került sor. Mikkeliben a testvérkapcsolatot eddig Marja Kosonen lelkésznő éltette, aki idén nyugdíjba vonult, így ezentúl inkább a háttérből vesz majd részt a közös munkában. A mikkeliek ezzel a feladattal a továbbiakban Hilvelissa Ukkonen lelkésznőt bízzák meg. Ukkonen lelkésznő több éven keresztül dolgozott a Szlovákiai Evangélikus Egyházban, a Közép-Európai evangélikusság helyzete nem ismeretlen előtte. A lelkésznő kifejezte szándékát, hogy hamarosan Békéscsabára látogatna, hogy megismerkedjen gyülekezetünkkel. A megbeszélés történelmi helyszínen folyt, hiszen azt az asztalt ültük körül, mely Mikkeli történelmének legbefolyásosabb személyének, Mannerheim tábornoknak a második világháború idején volt tárgyalási helyszíne.

Reménység szerint 2012-ben sikerül egy közös ifjúsági, vagy konfirmációs tábort megszervezni. Addig is szeretettel várjuk majd a Mikkeli gyülekezet küldöttségét a további tervezgetésre.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2017. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031