Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Gyerekhét Jaminában

2009-ben egy új kezdeményezés vette kezdetét Jaminában, a napközis gyerekhét

A számtalan nyári programhoz idén nyáron egy újabb sikeres hét csatlakozott. Jaminában egy új kezdeményezés, egy napközis gyerekhét vette kezdetét július 27-én. Mi, vezetők kíváncsisággal, ugyanakkor egy kis félelemmel, lázasan készülve vártuk a hetet. Kíváncsiak voltunk a csapatra, gyerekekre, akikkel egy hetet töltöttünk, volt bennünk némi aggodalom, hiszen első alkalommal szerveztük és nem tudtuk
pontosan milyen lesz a fogadtatás, és lázasan készültünk. Dalokat választottunk, átbeszéltük az általunk választott témákat, kitaláltuk a feladatokat, megszerveztük a program menetét. A hét során megismertük a vak Bartimeus történetét, s kipróbálhattuk milyen lenne, ha nem látnánk, s úgy kellene a világban eligazodnunk. Majd másnap ellátogattunk a kánai menyegzőre, s megpróbálkoztunk Jézus csodatételével, de természetesen mi csak málnaszörpöt tudtunk készíteni. A tíz leprás meggyógyításának történetét némi csapatmunkával, kirakós játékkal próbáltuk életközelibbé tenni, s a következő napon a templom kertjében, ugyan nem ötezer embert, de kis csapatunkat megvendégeltük, s így egy újabb jézusi csodát ismertünk meg. Az utolsó napon a nagy halfogásról szóló bibliai szakaszt dolgoztuk fel, s a gyerekek élvezettel fogták ki a papírhalacskákat a medencéből. Amellett, hogy Jézus csodatételeivel találkoztunk, evangélikusságunk egyik szimbólumát is megfejtettük. A gyerekek a kezdet kezdetén még nem tudták, hogy a Luther-rózsa fog kirajzolódni a hét végére, de nagy élvezettel, lelkesen sodorták a krepp papírból készült galacsinokat. A tartalmas, tanulságokban gazdag napokban persze volt sok játék, nevetés, kézműveskedés, éneklés, nagy uzsonnák a szülői gondoskodás révén. Vasárnap istentisztelettel zártuk a napközis táborunkat, majd szeretetvendégséggel, és egy szülőknek készült kiállítással búcsúztunk.
A gyerekek sokféle háttérből érkeztek, annyit tudtunk róluk, hogy sokaknak nincs kapcsolata az egyházzal, az evangélikussággal, ezért nem titkolt szándékunk volt a gyerekek iskolai hitoktatásba való bevonása is. Azt hiszem ezen a területen is elértük a célunkat, hiszen ma már van olyan hittanos a jaminai iskolákban, aki ott nyáron kapott kedvet, s ősszel viszontláthattuk a hittanórán.

Ezt az áldott hetet a jövőben is mindenképpen megszervezzük, s abban reménykedünk, hogy jövő nyáron újra találkozunk.

LKG

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2017. december »
december
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031