Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Körbejártuk

A 2009-es nyári táborok beszámolója

A békéscsabai evangélikus gyülekezet fiatalsága, az egészen apróktól a fiatal felnőttekig Istennel kezdhette el a nyári szünetet. Alighogy az iskolapadból, vizsgák sorozatából kiléptünk máris az egész évben várt, sokunknak már állandó nyári programként számon tartott telekgerendási táborban találtuk magunkat.

Június 22-én délelőtt hatvan „kisember” foglalta el a missziói központ területét, zengte be énekszóval az épületet. Rajtuk kívül húsz középiskolás és egyetemista is táborlakóvá vált, bár nekünk komoly feladatokkal kellett megküzdenünk, segítőként, csoportvezetőként felelősségteljes szolgálatot láttunk el. Idén Dániel próféta és barátai kerültek a középpontba, s az első nap megalakult Éhes Lélek, Júdeai Harci Hörcsögök, ElBaltazár és Tejszínrab csapatok fejtették meg Nebukadneccar álmait, megküzdöttek az oroszlánokkal, a tüzes kemencével, részt vettek Bélsaccar lakomáján, s a végén énekszóval adtak hálát a szabadulásért.  Természetesen a történet körbejárásán kívül a szokásos vetélkedők, a sportolás, az esti számháborúk, a meseolvasás sem maradhatott el. Ismét nagy sikert aratott a Ki mit tud?, melyen minden gyerkőc fellépett egy magán vagy közösségi produkcióval. Szívderítő volt látni, hogy milyen élvezettel készültek egy-egy előadásra. A héten elkészült jelenetek, a csapatindulók, csatakiáltások, sporttudósítások, bábjátékok, eszperente szövegek, átírt hálaénekek, mind azt bizonyították a táborzáró szülői délutánon, hogy a gyerekek és mi, segítők is élveztük a közös munkát, a tanulást, a sok játékot, a vidámságot.

Közülünk sokan a szombati zárás után sem tértek haza vagy csak nagyon rövid időre köszöntek az otthoniaknak, hiszen másnap délután már az ifi népesítette be a régi művelődési házat. A tábori meghívóban ez állt: „Gyere el, és járd körül saját magad!” Isten igéjét magunk elé tartva próbáltuk megismerni magunkat. A csoportbeszélgetéseken átgondolhattuk kik is vagyunk valójában és kik lehetnénk, teszteket tölthettünk ki. A vasárnapi nyitó áhítaton táborvezetőnk arról beszélt, hogy Isten saját képére és hasonlatosságára teremtett bennünket, hogy a biztos tükör, ami a valóságot mutatja az egyedül a Biblia. A lelkészeink által vezetett csoportfoglalkozásokon életünk jelképeiről és keresztjeinkről beszélgettünk, körbejártuk az elfogadás, megelégedés, öröm, boldogság, elkötelezettség, kapcsolataink kérdéskörét is.  A nehéz, elcsendesedést igénylő saját magunkra figyelés mellett persze voltak csínytevések, sok játék, a minden évben nagy sikert arató ping-pong bajnokság, Beugró (televíziós, színházi műsor) házi változata, nagy nevetések. Utolsó este kiélhettük kreativitásunkat a számunkra megrendezett Ki mit tud? vetélkedőn, ahol az eszperente nyelven írt dalok, nagyszínpadot érdemlő koncertek, múltat idéző ABBA slágerre készült koreográfia és jelmezek, valamint az Iliász paródiája került színpadra. A morzsaszedegetésen kiderült, hogy táborvezetőnk, csoportvezető lelkészeink és a közel ötven táborlakó is, ha testileg nem is, de lelkileg mindenképpen feltöltődve hagyta el a kicsiny falut.

A két hét alatt közel 110 gyermek, fiatal sok-sok emléket gyűjtögetett össze, Istentől áldott heteket tölthettünk Telekgerendáson, melynek szervezését mindkét táborunk vezetője, Kutyejné Ablonczy Katalin és lelkészeink Kondor Péter, Kutyej Pál és Nagy Zoltán vállalták fel. S bár egyszerre ilyen nagy létszám legközelebb egy év múlva gyűlik össze, lelkesedésünk, egymás iránti szeretetünk a nyár további részében is összetartott bennünket. Szeptemberben újult erővel ültünk be ifikre,amelyekre szeretettel várunk mindenkit!Gyertek, legyünk minél többen!           

LKG

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2017. december »
december
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031