Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Események-képek

Nincsenek albumok vagy nincsenek feltöltve képek

Article Farsang Jaminában
2016. január 31-én vasárnap „Farsangi Fánk délutánt”, szeretetvendégséget tartottunk a Jaminai Gyülekezeti Teremben. Az alkalmon Szpisák Attila tótkomlósi evangélikus lelkész tartott előadást az irgalmas samaritánus történetéről.
Article Evangélikus bál
2016. február 6-án, szombaton, VII. alkalommal került megrendezésre a Békéscsabai Evangélikus Bál a Phaedra Közéleti Központban, melyet köszöntőjével nyitott meg az est fővédnöke: Dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos, evangélikus lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház lelkészi elnöke.
Article Ökumenikus imahét
2016. január 17-24. között Békéscsabán, az ökumenikus imahét istentiszteleteink, a hagyományoknak megfelelően, a katolikus, evangélikus, református, baptista és az ortodox egyházak adott otthont.
Article Ajándék oltárterítő
A Rozmaring Hímző Szakkör ajándékkal kedveskedett gyülekezetünknek, és egy fehér oltárterítő garnitúrát adományozott a Nagytemplomba. Egy éven át több, mint tíz nőtestvér dolgozott rajta. Isten áldja őket a segítségükért!
Article Ételosztás
2015. december 23-án ingyenes ebédosztás volt a belvárosban, a Munkácsy utcában, valamint december 30-án a jaminai templom előtt, amelynek szervezésében egyházközségünk is részt vett.
Article Ádventi Szeretetvendégség
2015. december 9-én, szerdán 17 órától szeretetvendégséget tartottunk a békéscsabai evangélikus gyülekezet nagytermében. (Luther utca 1.) Az alkalmon Harangozó Imre - tanár, néprajzkutató- tartott előadást, aki az ádventi népszokások világába kalauzolt el bennünket. Ezt követően egy finom vacsorával és kötetlen beszélgetéssel tettük emlékezetessé ezt az ádventi estét.
Article Evangélikus Istentisztelet Békéscsabáról a Magyar Rádióban
2015. november 22-én vasárnap, 10 óra 4 perctől Istentiszteletet közvetít a Kossuth rádió a Békéscsabai Evangélikus Kistemplomból. Igét hirdet Kondor Péter lelkész-esperes.
Article Konfirmáció 2015.
 
Article Könyvbemutató és kiállítás Szeberényi Gusztáv Adolf életéről
 
Article Dedinszky Gyula, evangélikus lelkész halálának 20. évfordulójára emlékeztünk, május 22-én
 
Article Több, mint negyven éve konfirmáltak találkozója
 
Article Konfirmáció 2014.
 
Article Istentisztelet és betlehemes szenteste a Kistemplomban
 
Article Tíz éve Békéscsabán iktatták be Gáncs Péter püspököt
Aligha volt sok annál jobb döntésem tízéves szolgálatom alatt, mint hogy ide, Békéscsabára hoztuk iktatásomat. Örülök, hogy innen indulhattam a szolgálatba és jó ide, a startkőre időnként visszatérni – fogalmazott Gáncs Péter, a Déli Egyházkerület elnök-püspöke szeptember 1-jén a Békéscsabai Nagytemplomban tartott istentiszteleten, melynek során megemlékeztek az éppen egy évtizeddel ezelőtt történt püspökiktatásra.
Article 65 év után ugyanott kérte Isten áldását a békéscsabai házaspár
Bánszkyék: a türelem és a hűség a hosszú házasság titka
Article Mikkeli testvér gyülekezetünk kórusának hangversenye
 
Article Konfirmáció 2013. április 28.
2013. április 28-án a 10:00 órakor kezdődő Istentiszteletünkön 42 fiatal járult először az Úr asztalához. Növekedjen az ő hitük Isten előtti kedvességben.
Article Ételosztás a Nagytemplom előtt
Békéscsabai Evangélikus Szeretetszolgálat, a Békéscsabai Evangélikus Általános iskola és Gimnázium és a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség április 27-én, szombaton 12 órától nyolcszáz adag ételt osztott ki elvitelre az evangélikus nagytemplom előtt. A Magyarországi Evangélikus Egyház Tedd teljessé a mosolyt! kampánya keretében, ezen a napon országszerte több városban osztottak ételt.
Article Több, mint 40 éve konfirmáltak találkozója
Az előző években már hagyománnyá vált konfirmáltak találkozójára került sor a gyülekezeti teremben. Az eseményre idén 2013. április 20-án került sor. A több, mint negyven éve konfirmáltak találkozóján és azt követő szeretetvendégségen 37-en jelentek meg.
Article Adventi koszorúkészítés - 2012. december 2.
Advent első vasárnapján meggyújtjuk az adventi koszorú első gyertyáját. Ehhez előbb azonban azt el kell készíteni! Erre az alkalomra vártunk kicsiket és nagyobbakat a Luther utcai gyülekezeti terembe.
Article Gyülekezeti kirándulás 2012.október 12.
Gyülekezetünk tagjai kiránduláson vettek részt Budapesten, ahol ellátogattak a Parlamentbe és a Terror Háza Múzeumba.
Article Elkészült Botyánszki Zsófia egyházközségünk néhai kántorának síremléke
 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2017. december »
december
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031